Para o recheio: Em uma panela, cozinhe o leite condensado, o creme de leite, o Chocolate Branco Melken e a glucose até obter o ponto de brigadeiro. Transfira para um refratário e cubra com filme plástico em contato, até resfriar.
Para a casca: Derreta e tempere o Melken Belga 52%. Molde as cascas utilizando a técnica de giro e leve à geladeira para secar.
Recheie as cascas com o brigadeiro e adicione os damascos em pedaços. Feche com chocolate temperado. Leve à geladeira para cristalizar completamente, até as cascas descolarem do molde. Desenforme.
Transfira o chocolate restante, ainda temperado, para um cone de papel-manteiga. Faça riscos verticais na lateral da casca e cole três pedaços de damasco como decoração. Leve à geladeira para secar.
Cole as cascas e embale da forma que preferir.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
Cookie | Duração | Descrição |
---|---|---|
cookielawinfo-checbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
6 Comments
Boa tarde como faço recheio de Damasco tem que deixar de molho
Boa tarde, Luciane! Não precisa deixar de molho, para rechear a casca, basta adicionar os damascos ao brigadeiro pronto, já na casca! Qualquer dúvida, estamos à disposição!
Perfeito, amei
Ebaaa! Saber do seu amor pelas nossas receitas é muito importante pra gente, Jarinete! É um prazer trazer ideias maravilhosas para fazerem parte de suas delícias chocolatudas! Conte sempre com a gente!
Esses ovos são colocados em suporte de chocolate?em que embalagem vocês colocam ?
Olá, Maria! Para a embalagem do Ovo Belga com Brigadeiro e Damasco você pode utilizar uma caixa transparente de acetato, ou, caso prefira, pode optar por embalar com papel (plástico) celofane. Qualquer dúvida, estamos à disposição! ❤️